Bild saknas
Mini img 0
Mini img 1

A.Vogel Biosnacky Germinator Välvt Lock

5 / 5
Betyg: 5 / 5

Produkten har utgått

Groddbox i flera våningar.

- BPA-fri plast
- 3 våningar
- Passar extra långa groddar
Germinator platt
1 st
Bioforce Germinator platt lock
329 kr
3,2
3.2
Betyg: 3.22 / 5
Vi rekommenderar
Groddningsburk
1 st
GEO Groddningsburk
209 kr
4,8
4.8
Betyg: 4.75 / 5
Andra har köpt
Groddningsställ
1 st
335 kr
4,2
4.2
Betyg: 4.17 / 5
Andra har köpt

Produktrekommendationer

Germinator platt
1 st
Bioforce Germinator platt lock
329 kr
3,2
3.2
Betyg: 3.22 / 5
Vi rekommenderar
Groddningsburk
1 st
GEO Groddningsburk
209 kr
4,8
4.8
Betyg: 4.75 / 5
Andra har köpt
Groddningsställ
1 st
335 kr
4,2
4.2
Betyg: 4.17 / 5
Andra har köpt

Groddbox med flera våningar

Biosnacky Germinator med högt lock är en groddlåda med ett extra högt, välvt lock som gör att du enkelt kan grodda även högre groddar utan problem. Biosnacky Germinator är uppdelad i tre våningsplan så att du kan odla olika typer av groddar på varje våning, men om du vill kan du förstås bara använda de nedre våningarna och odla groddar med extra långa skott. Groddlådan är tillverkad i BPA-fri plast och tål att diskas i diskmaskin vilket gör att den är lätt att sköta om. Odla gärna dina groddar i flera omgångar för att kunna skörda färska groddar varje dag att använda som en underbart god ingrediens i sallad eller på en smörgås.

  • Groddlåda i BPA-fri plast
  • 3 våningar med lock
  • För extra långa groddar

Tänk på att inte lägga fröna för tätt när du groddar för att öka chanserna till god skörd. Den optimala odlingstemperaturen ligger på 18-22 grader och fröna bör hållas fuktiga hela tiden. När det är dags att skörda kan du med fördel klippa av groddarna för att inte förstöra dess rötter.

Så lyckas du med groddar

  • Skölj din BioSnacky i kallt vatten. Torka inte insidan av groddlådan. Skölj fröerna ordentligt under rinnande vatten.

  • Om du sår mycket små frön, lägg en bit fuktigt fröpapper på hyllan. Fördela fröerna enligt riktlinjerna som anges på fröpåsen. Det behövs inget fröpapper om fröna är större. Se till att fröna inte ligger alltför tätt. Du kan antingen grodda frön på endast en hylla eller på flera hyllor samtidigt. För att kunna skörda färska groddar varje dag rekommenderar vi att fröerna odlas i olika tidsintervaller.

  • Vattna enligt rekommendationerna på fröpåsen. Vattna gör du antingen genom att placera hela behållaren, med öppet ventillock under rinnande ljummet vatten eller genom att vattna varje hylla var för sig. Skölj de groddar väl som ännu ej har börjat grodda, men så snart de har gjort det så se till att nedre hyllan hålls fuktig. Eventuellt överskottsvatten kommer att rinna ut genom ventilerna på nedersta hyllan ner till bottenplattan. Vattennivån kan minskas genom att luta hela behållaren och detta förhindrar också översvämning. Se till att inget överskottsvatten står i behållaren.

  • Beroende på odlingsförhållandena så kan mognadsprocessen variera från vad som står på fröpåsen. De groddar som har utvecklats och fått tydlig blank yta behöver bara sprayas med färskt vatten.

  • Placera groddlådan ljust men inte i direkt solljus. Den ideala temperaturen ligger mellan 18-22 grader. Högre eller lägre temperatur kan antingen förlänga alternativt förkorta groddningstiden.

  • Beroende på vilken typ av frö som såtts, rumstemperatur, ljustillgång och varje frös speciella behov, kan du skörda groddar inom 3-8 dagar. För att skörda - dra varsamt upp groddarna så att du inte förstör rötterna, eller klipp av dem från fröpappret. När alla groddar skördats måste groddlådan diskas ordentligt. Groddlådan tål att diskas i diskmaskin, men vi rekommenderar att den i så fall placeras uppe i maskinen, då mer värme utsöndras med nertill i en diskmaskin.

  • Vi rekommenderar att du sköljer groddarna innan du äter dem. Om groddarna inte ska ätas direkt kan de förvaras i kylskåp i 2-3 dygn.

Varumärke

A.Vogel

Lär dig mer

 
Groddskola - Grodda hemma

Groddskola - Grodda hemma

Tips och råd för hur du lyckas med groddar hemma i köket.