Healthwell Ärtprotein EKO
- 100 % vegetabiliskt
- Smaksätt själv
Andra alternativ
- Produktbeskrivning
- Näringsinnehåll
- (5) Recensioner
- Leverans & betalning
Ekologiskt och naturligt ärtprotein
Healthwell Ärtprotein EKO är ett ekologiskt ärtprotein av hög kvalitet. Den ekologiska märkningen visar att strikta krav har ställts på hela resan, från hur det har producerats till hur det lagrats. Proteinet är gjort av ärter och är därför helt vegetabiliskt samt naturligt glutenfritt. För att hålla dess innehåll så rent som möjligt är Healthwell Ärtprotein EKO dessutom helt utan tillsatser och smakämnen. Perfekt i ett mättande mellanmål eller en god smoothie!
- Ekologiskt
- 100 % vegetabiliskt
- 80 % protein
- Naturell smak - smaksätt själv!
- Utan sötningsmedel
Ärtproteinpulver utan smak
Healthwell Ärtprotein EKO är inte smaksatt och innehåller inte några tillsatser. Därför kan du välja själv hur du vill smaksätta och söta det. Du har möjlighet att använda det exakt hur du vill, till exempel i en proteinrik blåbärssmoothie eller en gröt med lingon och äpple. Om du vill ha det helt naturellt kan du även blanda Healthwell Ärtprotein EKO med valfri dryck. Vårt ekologiska ärtprotein är helt enkelt ett smidigt och mångsidigt alternativ för dig som lever ett aktivt liv, eller tycker det är svårt att få i dig tillräckligt med protein via kosten.
Varför protein?
För att bygga upp allt från enzymer och celler till hormoner behövs protein. Dessutom är det viktigt för immunförsvaret. I protein kan det finnas upp till 20 stycken olika aminosyror, varav 9 stycken är essentiella. Då kroppen själv inte kan producera de essentiella måste vi få i oss dem via kosten. De som vill bygga muskler brukar hålla extra koll på sitt proteinintag, då muskler främst består av protein. Det passar även bra i mellanmål, i och med att protein är mättande.
Kombinera med ris- eller havreprotein
Vilken funktion ett visst protein har bestämmer proteinets aminosyror. Olika kombinationer av aminosyror ger olika funktioner i kroppen och fördelningen mellan dem ser olika ut beroende på proteinkällan. Ärtprotein har en bredare aminosyraprofil än andra vegetabiliska protein, men den är inte fullvärdig. För att få en fullvärdig aminosyraprofil, vilket är bra för upptaget och proteinets kvalitet, kan ärtprotein med fördel kombineras med risprotein eller havreprotein. De är baserade på olika sädesslag vilket kompletterar ärtproteinets aminosyraprofil väl.
Tips! Läs mer om hur ärtprotein tas fram och kan användas i vår artikel Så här fungerar ärtprotein!
Vad innebär det att ett ärtprotein är EU-ekologiskt?
I ekologisk produktion av livsmedel tar du hänsyn till biologisk mångfald, bevarandet av naturresurser, miljöpraxis samt stränga djurskydd (1). För att få märka en produkt som EU-ekologisk, märkningen som används inom EU, måste en produkt uppfylla strikta villkor som gäller hela produktionskedjan. Produkten måste innehålla minst 95 % ekologiska ingredienser och dessutom ska de övriga 5 % uppfylla andra strikta villkor (2).
I ekologisk växtproduktion är det viktigt att främja markens bördighet, att du kan få fleråriga växtföljder samt att du kan få ett kretslopp av organiskt material. Därför bör gödselmedel, jordförbättringsmedel samt växtskyddsmedel bara användas om de går ihop med den ekologiska produktionens principer och mål. Rent generellt har EU som krav att ett ekologiskt livsmedel måste tas fram utan syntetiskt framställda kemiska bekämpningsmedel och utan konstgödsel. I ekologisk produktion är dessutom genmanipulation förbjuden. Dessutom bör en ekologisk produktion främst förlita sig på förnybara resurser (3).
Vegetarian Friendly
Symbolen Vegetarian Friendly indikerar att produktens innehåll är lämpligt för vegetarianer och veganer.
Referenser:
1, 2 & 3 EG. 2007. Rådets förordning (EG) nr 834/2007 om ekologisk produktion och märkning av ekologiska produkter och om upphävande av förordning (EEG) nr 2092/91. (Hämtad 2021-09-24)