Healthwell Chlorella EKO
- Ekologiskt odlad
- Mineraler och vitaminer
Andra alternativ
- Produktbeskrivning
- Näringsinnehåll
- (45) Recensioner
- Leverans & betalning
Ekologiskt chlorellapulver med antioxidanter
Näringsboosta din smoothie eller juice med Chlorella EKO, ett rent och ekologiskt pulver av algen chlorella som är helt utan kemiska ämnen. Chlorella har den senaste tiden blivit otroligt populär bland hälsointresserade, mycket tack vare sitt näringsrika innehåll. Chlorella är nämligen naturligt full av vitaminer som C-vitamin, B-vitaminer, D- och E-vitamin. Den innehåller även flera viktiga mineraler och omega-fettsyror. Då chlorella är rikt på protein är den ett populärt tillskott bland vegetarianer. Varsamt odlad för att behålla alla viktiga näringsämnen!
- Fylld med vitaminer & mineraler
- Ekologiskt odlad
- Rik på protein
- Omega-fettsyror
- Populär i hälsokretsar
Chlorella-algen är full av vitaminer, mineraler och nyttiga fetter.
Vad är chlorella?
Chlorella är en mikroalg som växer naturligt i sötvatten och som innehåller mycket protein, klorofyll och antioxidanter. Chlorella räknas till en av de mest näringsrika algerna som finns vilket har gjort den till en otroligt uppskattad näringskälla. Chlorella har funnits på jorden i flera miljarder år och innehåller mest klorofyll av alla kända växter i världen.
Healthwells Chlorella EKO är helt ekologisk och odlas varsamt i sötvattensdammar där den sedan skördas, torkas och mals ner till ett näringsrikt pulver. Tack vare den varsamma odlingen har den behållit alla viktiga näringsämnen och antioxidanter. Chlorella EKO räknas som raw food. Raw food innebär att det i tillverkningsprocessen försiktigt högst får värmas upp till 42 graders värme för att alla näringsämnen ska behållas.
Tips! Läs mer om chlorella i vår artikel Därför pratar alla om superalgen chlorella.
Vad är chlorella bra för?
Chlorella bidrar till flera hälsoeffekter tack vare sitt näringsrika innehåll. Bland annat så innehåller chlorella mest klorofyll av alla kända växter i världen. Detta gör chlorella till en populär produkt att använda i samband med detox och reningskurer av olika slag. Klorofyll innehåller dessutom ämnen som ser till att skydda våra celler från fria radikaler.
Chlorella innehåller dessutom protein i form av aminosyror vilket gör det till ett bra tillskott för den som tränar. I chlorella finns också de nyttiga omega-fettsyrorna omega-3 och omega-6 som har flera viktiga funktioner i kroppen. Dessutom innehåller den bland annat vitamin B, vitamin E, jod, järn och magnesium. Det höga innehållet av vitamin B, järn och omega-fettsyrorna gör det till ett utmärkt tillskott för vegetarianer som har svårt att tillgodose sig de näringsämnena via kosten.
Tips! Se även Chlorella Kapslar EKO - ett koncentrerat chlorellaextrakt i smidig kapselform.
Vad är skillnaden mellan chlorella och spirulina?
En vanlig fråga är vad det är för skillnad på de olika så kallade ”superalgerna” chlorella och spirulina. Både chlorella och spirulina är alger som växer i sötvatten, men chlorella innehåller mer klorofyll vilket gör den vanlig att använda i detox-sammanhang. Spirulina har även ett högre proteininnehåll än chlorella och ett rikt innehåll av fettsyran GLA, en omega-6-fettsyra som spelar stor roll för hudens förmåga att binda fukt.
Hur mycket chlorella ska man äta?
Den dosering av Chlorella EKO som rekommenderas är från ½ tsk till 1 matsked. Chlorella rekommenderas i lagom dos eftersom det kan framkalla magproblem för den som är känslig, se därför till att alltid anpassa utifrån dig själv och din egen kropp. Chlorella finns även i kapselform för dig som föredrar det.
Näringsrika juicer, smoothies & hälsoshots med chlorella
Det är vanligt att blanda chlorellapulver i juice och näringsrika shots av olika slag. Färskpressad juice tillsammans med chlorella blir till en riktig hälsojuice att ta med dig under dagen och är även ett perfekt sätt att starta dagen. Du kan även göra en hälsosam smoothie. Chlorella kan även användas i mat och är bland annat populär att ha i nyttigare pannkakor.
Vad innebär det att produkten är EU-ekologisk?
I ekologisk produktion av livsmedel tar du hänsyn till biologisk mångfald, bevarandet av naturresurser, miljöpraxis samt stränga djurskydd (1). För att få märka en produkt som EU-ekologisk, märkningen som används inom EU, måste en produkt uppfylla strikta villkor som gäller hela produktionskedjan. Produkten måste innehålla minst 95 % ekologiska ingredienser och dessutom ska de övriga 5 % uppfylla andra strikta villkor (1).
I ekologisk växtproduktion är det viktigt att främja markens bördighet, att du kan få fleråriga växtföljder samt att du kan få ett kretslopp av organiskt material. Därför bör gödselmedel, jordförbättringsmedel samt växtskyddsmedel bara användas om de går ihop med den ekologiska produktionens principer och mål. Rent generellt har EU som krav att ett ekologiskt livsmedel måste tas fram utan syntetiskt framställda kemiska bekämpningsmedel och utan konstgödsel. I ekologisk produktion är dessutom genmanipulation förbjuden. Dessutom bör produktionen främst förlita sig på förnybara resurser (2).
Referenser:
1 & 2. EG. 2007. Rådets förordning (EG) nr 834/2007 om ekologisk produktion och märkning av ekologiska produkter och om upphävande av förordning (EEG) nr 2092/91. (Hämtad 2021-09-24)
Vegetarian Friendly
Symbolen Vegetarian Friendly indikerar att produktens innehåll är växtbaserat. Produkten är även lämplig för veganer.