Healthwell Hampaprotein EKO
- Fritt från tillsatser
- Neutral smak
Andra alternativ
- Produktbeskrivning
- Näringsinnehåll
- (51) Recensioner
- Leverans & betalning
Naturligt och veganskt proteinpulver
Hampaprotein EKO är ekologiskt odlad hampa, utvunnet genom skonsamma processer där näringen tas tillvara. Hampaprotein består till hälften av högvärdigt protein, och resterande består av kostfibrer och essentiella fettsyror. Hampaprotein EKO är helt rent utan tillsatser och har en neutral smak, vilket gör det utmärkt att använda i matlagning och bakning som en daglig källa till protein och näring. Perfekt för tränande personer, vegetarianer eller dig som vill ha ett naturligare proteinpulver.
- 100 % hampaprotein utan tillsatser
- Ekologisk certifiering
- Naturell smak
- Rik på protein, fibrer och omega-fettsyror
- Veganskt
Rikt på viktiga näringsämnen
Hampaprotein är inte bara rikt på protein utan även utmärkt källa till flera viktiga näringämnen, såsom mineralerna järn, zink och magnesium samt flera viktiga B-vitaminer. Järn har en central roll i blodbildningen och bidrar till minskad trötthet. Magnesium medverkar till normala neuromuskulära funktioner i kroppen och zink är en antioxidant som behövs för ett normalt immunsystem. Hampaproteinets rika näringsinnehåll och egenskaper gör det till en utmärkt protein- och näringskälla för aktiva personer, vegetarianer, laktosintoleranta eller för dig som bara vill ha ett naturligt proteinpulver.
Hur används Hampaprotein?
Hampaprotein är snällt mot känsliga magar och passar de flesta som vill ha ett naturligt och vegetabiliskt protein. Det är fritt från gluten och laktos. Proteinet går utmärkt att bara blanda med vatten till en snabb proteindrink, men för att ge det mer smak kan du även göra en god smoothie genom att exempelvis mixa proteinet tillsammans med frukt, bär eller juice.
Vad innebär det att produkten är EU-ekologisk?
I ekologisk produktion av livsmedel tar du hänsyn till biologisk mångfald, bevarandet av naturresurser, miljöpraxis samt stränga djurskydd (1). För att få märka en produkt som EU-ekologisk, märkningen som används inom EU, måste en produkt uppfylla strikta villkor som gäller hela produktionskedjan. Produkten måste innehålla minst 95 % ekologiska ingredienser och dessutom ska de övriga 5 % uppfylla andra strikta villkor (1).
I ekologisk växtproduktion är det viktigt att främja markens bördighet, att du kan få fleråriga växtföljder samt att du kan få ett kretslopp av organiskt material. Därför bör gödselmedel, jordförbättringsmedel samt växtskyddsmedel bara användas om de går ihop med den ekologiska produktionens principer och mål. Rent generellt har EU som krav att ett ekologiskt livsmedel måste tas fram utan syntetiskt framställda kemiska bekämpningsmedel och utan konstgödsel. I ekologisk produktion är dessutom genmanipulation förbjuden. Dessutom bör produktionen främst förlita sig på förnybara resurser (2).
referenser:
1 & 2. EG. 2007. Rådets förordning (EG) nr 834/2007 om ekologisk produktion och märkning av ekologiska produkter och om upphävande av förordning (EEG) nr 2092/91. (Hämtad 2021-09-24)
Vegetarian Friendly
Symbolen Vegetarian Friendly indikerar att produktens innehåll är lämpligt för vegetarianer och veganer.