

Healthwell Matcha Pulver EKO
- 100 % rent
- Med klorofyll och antioxidanter
Andra alternativ
- Produktbeskrivning
- Näringsinnehåll
- Skriv en recension
- Leverans & betalning
Ekologiskt matchapulver från Japan
Starta dagen med en kopp matcha när du behöver extra energi! Healthwell Matcha Pulver EKO innehåller 100 % rent och ekologiskt matchapulver från Japan. Matcha är ett grönt te som är väldigt populärt och känt för sina uppiggande egenskaper. Eftersom man inte silar bort tebladen utan maler ner dem till ett pulver får man i sig vitaminer, mineraler, rikligt med klorofyll från de gröna bladen, antioxidanter, koffein och teanin – allt i en härligt välsmakande blandning!
- 100 % rent matchapulver
- Från Japan
- Drick som te eller matchalatte
- Koffein och L-teanin
- Klorofyll och antioxidanter
Matcha – en traditionell dryck
Matcha är ett grönt te som odlas på ett särskilt sätt för att få fram dess speciella egenskaper. Ordet betyder “malet te” då matcha görs på hela bladen. Traditionen kommer från Japan där matcha har druckits i hundratals år. När man odlar matcha låter man tebladen växa en period i skugga vilket hjälper växten att skapa mer klorofyll, därav den kraftiga gröna färgen. Sedan ångbehandlas bladen och torkas varsamt så att näringen bevaras.
Tips! Läs mer om hälsodrycken matcha här!
Koffein och teanin för jämn energi
Matcha innehåller både koffein som verkar uppiggande, och teanin som har lugnande egenskaper. I matcha finns det ungefär hälften så mycket koffein som i kaffe och på grund av teaninets lugnande effekt håller den uppiggande känslan i sig längre och är jämnare än om du dricker till exempel kaffe. Teaninet gör också att du slipper koffeinets negativa effekter, såsom darrningar eller energidipp när effekten går ur.
Tips! Det här är L-teanin!
Hur dricker man matcha?
Matcha går att dricka både som te eller som matchalatte med skummad mjölkdryck. Enligt den japanska traditionen ska matcha blandas i skål med en speciell visp. Antingen vispas pulvret i hett vatten till en kopp te, eller blandas med skummad mjölk för matchalatte.
Recept på värmande matchalatte
- Blanda 1 tesked matcha med en liten mängd hett vatten.
- Fyll på med 2 dl varm skummad mjölk (vegetabilisk eller komjölk).
- Matchalatte kan sötas med en tesked honung, lönn- eller agavesirap.
Om du vill …
Använd en traditionell bambushed, chashaku, för att mäta upp tepulvret i en liten rund skål. Blanda med en bambusvisp, så kallad chasen. Vispa tills blandningen är slät och skummad.
Tips! Variera mängden matcha i förhållande till mjölkdryck för att få den tjockare eller tunnare.