Healthwell MCT Oil EKO
- Ekologisk
- Från kokosnötter
Andra alternativ
- Produktbeskrivning
- Näringsinnehåll
- (18) Recensioner
- Leverans & betalning
MCT från ekologiska kokosnötter
MCT Oil EKO är en MCT-olja från ekologiska kokosnötter. MCT är en förkortning av medellånga fettsyror vilket är fettsyror som är lättare för kroppen ta upp. MCT förbrukar ingen energi när den absorberas och omvandlas i kroppen. Oljan är dessutom skonsam mot magen och absorberas direkt i tarmkanalen ut via blodet. Öka ditt intag av den nyttiga fettsyran kaprylsyra med MCT Oil EKO!
- MCT från ekologiska kokosnötter
- Lagras inte som fett i kroppen
- Lätt att använda i din dagliga kost
- Kaprylsyra
Vad är MCT-olja?
MCT står för Medium Chain Triglyceride, vilket betyder medellånga fettsyror. MCT-oljan i MCT Oil EKO kommer från kokosolja och är rik på kaprylsyra. Fördelen med dessa fettsyror är att kroppen snabbt tar upp dem, till skillnad från hur fett annars först måste blandas med galla i gallblåsan för att matsmältningssystemet sedan med hjälp av enzymer ska kunna bryta ner det. MCT tas upp i tarmen och transporteras via blodet till levern där det omvandlas till ketoner. Det är sedan dessa ketoner som används som energi i kroppen och som alltså inte lagras som kroppsfett.
Tips! Läs mer om MCT-olja i vår artikel.
Hur använder man MCT-olja?
MCT kan användas på många sätt. MCT Oil EKO är lätt att få in i din dagliga kost eftersom den är smaklös. Den är perfekt att använda för att göra en dressing eller ringla över en sallad. Du kan även använda oljan i ditt kaffe eller te, eller varför inte i din smoothie.
Fördelar med MCT
Till skillnad från andra fetter tas MCT upp snabbare i kroppen och därmed ökar både din energinivå samt stimulerar fettförbränningen. MCT förbrukar ingen energi när den absorberas och omvandlas i kroppen.
Tips! Se även vår Healthwell MCT C8 Oil EKO som innehåller minst 95% kaprylsyra.
Vad innebär det att produkten är EU-ekologisk?
I ekologisk produktion av livsmedel tar du hänsyn till biologisk mångfald, bevarandet av naturresurser, miljöpraxis samt stränga djurskydd (1). För att få märka en produkt som EU-ekologisk, märkningen som används inom EU, måste en produkt uppfylla strikta villkor som gäller hela produktionskedjan. Produkten måste innehålla minst 95 % ekologiska ingredienser och dessutom ska de övriga 5 % uppfylla andra strikta villkor (1).
I ekologisk växtproduktion är det viktigt att främja markens bördighet, att du kan få fleråriga växtföljder samt att du kan få ett kretslopp av organiskt material. Därför bör gödselmedel, jordförbättringsmedel samt växtskyddsmedel bara användas om de går ihop med den ekologiska produktionens principer och mål. Rent generellt har EU som krav att ett ekologiskt livsmedel måste tas fram utan syntetiskt framställda kemiska bekämpningsmedel och utan konstgödsel. I ekologisk produktion är dessutom genmanipulation förbjuden. Dessutom bör produktionen främst förlita sig på förnybara resurser (2).
referenser:
1 & 2. EG. 2007. Rådets förordning (EG) nr 834/2007 om ekologisk produktion och märkning av ekologiska produkter och om upphävande av förordning (EEG) nr 2092/91. (Hämtad 2021-09-24)
Vegetarian Friendly
Symbolen Vegetarian Friendly indikerar att produktens innehåll är lämpligt för vegetarianer och veganer.