Healthwell Vassleprotein EKO
Produkten har utgått
Ekologiskt vassleprotein med naturell smak. - Vassle från kor i Alperna- Utan tillsatser
- Perfekt mellanmål
Produktrekommendationer
Ekologiskt vassleprotein
Healthwell Vassleprotein EKO (Organic Whey Protein) är ett ekologiskt vassleprotein som har tagits fram med strikta krav på hela resan från produktion till färdig produkt. Det är ett protein för dig som tycker produktens ursprung är viktigt samtidigt som du också vill ha kvalitet. Vasslet har tagits fram ur mjölk från kor i gröna, österrikiska Alperna. Proteinet har en naturell smak och är helt utan tillsatser, allt för att hålla dess innehåll så naturligt som möjligt. I sin tur gör det att du enkelt kan använda proteinet som du vill i matlagning eller bakning. Perfekt för dig som vill få i dig mer protein och söker ett naturligt alternativ!
- Ekologiskt vassleprotein
- Med vassle från kor i Alperna
- 76 % protein
- Naturell smak - smaksätt själv!
- Utan tillsatser och sötningsmedel
- Perfekt i ett mättande mellanmål
PRoteinpulver i naturell smak att Blanda Med vad du vill
Tack vare sin naturliga smak kan du blanda Healthwell Vassleprotein EKO med vad du vill utan att pulvret tar över smaken. Det gör också att du själv kan välja om du vill tillsätta socker eller sötningsmedel. I sin tur gör det att Healthwell Vassleprotein EKO är utmärkt för dig som vill ha ett mångsidigt och varierat proteintillskott. Pulvret kan användas i matlagning, bakning eller en smoothie. Du kan förslagsvis göra en söt, proteinrik smoothie eller baka robusta, proteinrika frallor.
Vad gör protein i kroppen?
Protein behövs för att bygga upp allt från celler och enzymer till hormoner. Det spelar även en central roll för immunförsvaret. Näringsämnet är med andra ord viktigt för hela kroppens funktion. I protein kan det finnas upp till 20 stycken olika aminosyror, varav 9 stycken är essentiella. Det betyder att vi måste få i oss dem via kosten då kroppen inte producerar dem. Många som vill bygga muskler brukar vara noggranna med sitt proteinintag då muskler främst består av protein. Protein är även mättande och är därför fördelaktigt att ha i mellanmål.
Vad är vassleprotein?
Vassleprotein är utvunnet ur komjölk. Det som kallas vassle utgör cirka 20 % av mjölkens totala proteininnehåll och särskiljs från övriga ämnen vid osttillverkning. Därefter avlägsnas kvarvarande fett för att få fram vassleproteinet. Vassleprotein är ett populärt proteintillskott då det har en bred aminosyraprofil.
Rent och ekologiskt vassleprotein från gröna, österrikiska Alperna.
Vad innebär det att ett vassleprotein är EU-ekologisk?
I ekologisk produktion av livsmedel tar du hänsyn till biologisk mångfald, bevarandet av naturresurser, miljöpraxis samt stränga djurskydd (1). För att få märka en produkt som EU-ekologisk, märkningen som används inom EU, måste en produkt uppfylla strikta villkor som gäller hela produktionskedjan. Produkten måste innehålla minst 95 % ekologiska ingredienser och dessutom ska de övriga 5 % uppfylla andra strikta villkor (1).
När det gäller produkter som kommer från animalier (till exempel vassleprotein) finns det krav på hur djuren ska hanteras. Fodret som djuren äter ska vara ekologiskt, samt till största del vara odlat på den egna gården. Djuren ska få vara utomhus och få utlopp för sina naturliga beteenden (2).
I ekologisk växtproduktion är det viktigt att främja markens bördighet, att du kan få fleråriga växtföljder samt att du kan få ett kretslopp av organiskt material. Därför bör gödselmedel, jordförbättringsmedel samt växtskyddsmedel bara användas om de går ihop med den ekologiska produktionens principer och mål. Rent generellt har EU som krav att ett ekologiskt livsmedel måste tas fram utan syntetiskt framställda kemiska bekämpningsmedel och utan konstgödsel. I ekologisk produktion är dessutom genmanipulation förbjuden. Dessutom bör produktionen främst förlita sig på förnybara resurser (3).
Referenser:
- EG. 2007. Rådets förordning (EG) nr 834/2007 om ekologisk produktion och märkning av ekologiska produkter och om upphävande av förordning (EEG) nr 2092/91. (Hämtad 2021-09-24)
- Livsmedelsverket. 2021. Ekologisk mat - att tänka på för företag (Hämtad 2021-09-24)
- EG. 2007. Rådets förordning (EG) nr 834/2007 om ekologisk produktion och märkning av ekologiska produkter och om upphävande av förordning (EEG) nr 2092/91.(Hämtad 2021-09-24)